Oduševiće vas

Bajadera torta: Božanstvena kremasta poslastica bez pečenja! (RECEPT)

Ukus koji će vas raspametiti

Recepti
Autor:
Bajadera torta: Božanstvena kremasta poslastica bez pečenja! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

za koru

– 300 g mlevenog keksa – 125 g šećera u prahu – 2 dl soka od narandže – 200 g putera – 50 g čokolade za kuvanje

za fil I

– 1 l mleka – 2 pudinga od vanile – 5 kašika brašna – 250 g putera – 200 g šećera u prahu – 300 g keksa – 2 dl soka od narandže

za fil II

– 200 g mlevenih oraha – 125 g putera – 125 g šećera u prahu – 2 dl mleka – 2 šlaga

Priprema:

Kora:

1. Mleveni keks natopiti sokom od narandže.

2. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati natopljen keks i otopljenu čokoladu, te dobro izmešati.

Fil I:

1. U odgovarajuću šerpu sipati 8 dl mleka i kuvati dok ne proključa.

2. Ostatak mleka umutiti sa praškom za puding od vanile i brašnom. Sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne.

3. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati u ohlađen puding i mešati dok se ne dobije fina kremasta masa.

Fil II:

1. Mlevene orahe popariti ključalim mlekom.

2. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati poparene orahe i dobro izmešati.

Finalni postupak:

1. Na tacnu za tortu sipati smesu za koru i formirati željeni oblik.

2. Zatim naneti fil I i ravnomerno ga rasporediti.

3. Prekriti keksom, prethodno natopljenim sokom od narandže i premazati filom II.

4. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, te premazati tortu i dekorisati je po želji.

Torta Medeni jogurt: Savršeno meka, hladna i kremasta - prosto neodoljiva! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs