Ovakve teško da se ikad jeli

Tetkini uštipci iz rerne: Bez gomile ulja, preliveni najkremastijom smesom na svetu! (RECEPT)

Odvojite malo vremena i oduševite porodicu ovim fantastičnim receptom

Recepti
Autor:
Tetkini uštipci iz rerne: Bez gomile ulja, preliveni najkremastijom smesom na svetu! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci: 500 g brašna, 1,5 šolja tople vode, 10 g svežeg kvasca, 3 kašike ulja, 1 ravna kašičica soli.

Za preliv: 4 jajeta, pola šolje kiselog mleka, 150 g sira, ulje za valjanje uštipaka.

Priprema: Prosejte brašno. U malo tople vode rastvorite kvasac, dodajte 1 kašičicu brašna i ostavite na toplom da naraste. U ostatak brašna dodajte so i promešajte, formirajte udubljenje. U njega stavite kvasac, ulje i preostalu količinu tople vode.

Zamesiti meko i glatko testo, staviti ga u posudu podmazanu uljem, zavijte providnom folijom i ostavite posudu da stoji na toplom (može i u rernu uključenu na 50 stepeni) da se udvostruči.

Za to vreme u posudi razbijte jaja i umutite ih viljuškom, dodajte izmrvljeni sir i kiselo mleko, promešajte pažljivo da se sir ne pretvori u kašu i ostavite sa strane. Podmažite posudu za pečenje pravougaonog oblika promera 20x30 cm.

Od naraslog testa uzimajte parčiće veličine loptice za tenis, formirajte u lopticu i uvaljajte u ulje. Poređajte loptice u podmazanu posudu tako da ne budu pribijene jedna uz drugu, opet uvijte folijom i ponovo stavite na toplo na 15 minuta.

Kad istekne vreme, prelijte loptice smesom od jaja ravnomerno i uključite rernu na 170 stepeni. Kad se zagreje, pecite dok ne dobiju zlatnu boju (oko 25 minuta).

Najukusnija torta od oraha na svetu: Ovaj recept se prenosi s kolena na koleno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs