Neobičan recept

Bakina slana štrudla: Kombinacija makarona, pavlake i šunke kakvu još niste probali! (RECEPT)

Fina i sočna, divnog ukusa, odlična za doručak, večeru ili užinu

Recepti 16.09.2018. - 12:32h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

 

200 g makarona, 3 jaja, 100 g kisele pavlake, 200 g šunke, 1 kašika sira, peršunov list, 2 kašike griza, so, ulje, tanke kore

 

Priprema:

 

Skuvati makarone, ohladiti ih pa dodati jaja, pavlaku, sir, iseckan peršunov list, seckanu šunku, so i griz pa sve dobro izmešati.

Prvu koru raširiti pa je premazati uljem, preko nje drugu takođe malo namazati uljem i razmazati po celoj kori fil sa makaronama.

 

Dodati još jednu koru i nju premazati pa saviti stranice.

 

Uviti u rolat i staviti u podmazan pleh. Uraditi i sa ostalim korama do utroška fila.

 

Premazati štrudlu malo uljem i po želji posuti susamom.

 

Peći na 200 stepeni C oko 40 min.

 

Na polovini pečenja prekriti folijom.

 

Prijatno!

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...