Probajte

Lovačka salata: Začinjena zimnica je najlepši prilog uz meso! (RECEPT)

I ako niste stručnjak za zimnice uspećete da napravite ovaj jednostavan recept. Ukoliko volite ljuto možete da probate varijantu sa ljutim paprikama i dobijete savršenu slatko-ljutu kombinaciju!

Recepti 10.09.2018. - 19:32h Autor: oklagija.rs
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

1 kg šargarepe

2 kg paprike

2 veće glavice crnog luka

1 l kuvanog paradajza

1 veza peršunovog lišća

200 ml ulja

200 ml sirćeta

100 g šećera

1 kesica bibera u zrnu

3 kašike soli

1 kesica konzervansa

Priprema:

 

Iseckati papriku na kockice, šargarepu na listiće i crni luk takođe na malo krupnije kockice.

 

U šerpu sipati ulje, sirće, konzervans, so i šećer pa staviti da se zagreje i istopi.

Kada počne da vri dodati seckanu papriku, šargarepu, luk, seckano lišće peršuna, biber u zrnu i kuvani paradajz.

 

Podesiti ringlu na srednju temperaturu pa kuvati oko 30 minuta.

 

Kad je gotovo odmah tako vruće sipati u tegle i zatvoriti metalnim poklopcem.

 

Paradajz za zimnicu: Kuvani sok koji će vam čuvati zdravlje do proleća! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...