božanstven ukus

Ukus koji će vas raspametiti: Napravite ovaj domaći kečap i istog trenutka ćete zaboraviti na kupovni! (RECEPT)

Napravite ukusan domaći kečap

Recepti 09.09.2018. - 18:05h Autor: Stil/Dnevno.Hr
Foto: Profimedia

Kečap je aromatični dodatak jelima, a ako ste od onih koji uživaju u njegovom ukusu, ovaj recept će vas oboriti s nogu, budite sigurni.

 

S obzirom na to da je sezona paradajza, predlažemo vam da ga iskoristite za domaću verziju popularnog kečapa.

 

Sastojci:

 

  • 5 kilograma paradjza
  • Pola kilograma luka

Pola kilograma paprika

  • 4 češnja belog luka
  • Pola litre jabukovog sirćeta
  • 2 šoljice šećera
  • Kašika bibera
  • 2 kašike soli

 

Paradajz za zimnicu: Kuvani sok koji će vam čuvati zdravlje do proleća! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

 

  • Paradajz ogulite, očistite od semenki i krupno iseckajte, ogulite i luk te ga krupno iseckajte, isto tako i paprike.
  • Beli luk je potrebno da iseckate na dasci.
  • U veliki lonac debelog dna stavite sve sastojke, kuvajte na srednje jakoj vatri do ključanja, tada smanjite vatru i nastavite s kuvanjem desetak minuta, dok povrće ne omekša, uz konstantno mešanje.
  • Sklonite s vatre i sve izmiksajte, najbolje mikserom.
  • Lonac vratite na vatru uz često mešanje na srednjoj jačini, dok se retka smesa ne zgusne. Postupak traje oko dva sata.
  • Kako biste proverili da li je kečap kuvan, kašiku smese stavite na tanjir, a vaš je sok gotov ako se iz smese ne cedi tečnost. Potom ga sipajte u sterilne vruće tegle.
  • Sterilizujte kuvanjem u vodenoj kupki, desetak minuta. Ostavite da se hladi i čuvajte na suvom i hladnom.

 

I posno i mrsno, za svačiji ukus: Najlepši recepti za jela sa paprikama!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...