RECEPT KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI

Zarazna kombinacija slatkog, slanog i kiselog: Napravite ukiseljena jaja i oborićete s nogu svoje ukućane! (RECEPT)

Kada jednom napravite ukiseljena jaja, pravićete uvek.

Recepti
Autor:
Zarazna kombinacija slatkog, slanog i kiselog: Napravite ukiseljena jaja i oborićete s nogu svoje ukućane! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Bilo da želite da iznenadite goste za predjelo, da im servirate kao usputno meze uz piće ili da salatu obogatite ukiseljenim kuvanim jajima, ovaj recept će vas oduševiti.

Sastojci:

  • 1,2 tvrdo kuvanih jaja, očišćenih i ohlađenih
  • 2-3 grančice sveže mirođije
  • 1 čen belog luka
  • 3 šolje belog sirćeta
  • 1 šolja vode
  • 1 kafena kašičica krupne soli
  • 1 veliki crni luk, sitno seckan
  • 1 list lovora
  • 1/3 šolje šećera
  • 4 kafene kašičice mešavine začina (biber u zrnu, korijander, seme gorčice…) – po želji

Najjednostavniji zdravi doručak: Brza pita od jaja i povrća! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

  • Sve sastojke osim jaja, belog luka i mirođije sipati u šerpu. Pustiti da prokuva, potom smanjiti vatru da vri još pet minuta, pa ostaviti da se prohladi.
  • Čen belog luka ubaciti u teglu, za njim tri jajeta, pa malo prokuvanog luka i grančicu mirođije. Ponavljati dok ne napunite teglu. Tečnost sipati preko jaja i zatvoriti teglu.
  • Ostaviti u frižideru najmanje 3-4 dana pre jela (najbolje sedam dana).
  • Ovako pripremljena ukiseljena jaja mogu opstati u frižideru nedeljama – bar tako kaže legenda, jer niko nije izdržao da ih toliko dugo ne jede.

Saveti:

  • Umesto belog sirćeta možete koristiti i jabukovo, za drugačiji ukus.
  • Ako dodate nekoliko kriški cvekle jaja će dobiti prelepu ružičastu boju.
  • Dodajte malo ljute papričice ako volite da jaja dobiju i na ljutini.
  • Nemojte koristiti karanfilić jer će od njega “rasol” dobiti smeđu boju.

Izvor zdravlja i jakih mišića: Napravite ovaj zeleni smuti i učvrstite figuru nikad lakše! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs