Raj za nepca

Starinske korice sa medom: Domaća poslastica koja se topi u ustima! (RECEPT)

Po starom receptu naših baka

Recepti 29.08.2018. - 21:32h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Profimedia

Sastojci:

 

Za korice:

 

16 kašika masti, 16 kašika mleka, 2 cela jaja, 4 šake šećera, pola praška za pecivo, 100 g meda

 

Fil:

 

pola litre mleka, 2 pudinga od limuna ili vanile, 1 margarin, 2-3 vanilina šećera, mleveni orasi

Priprema:

 

Korice:

 

Otopljenu mast, mleko, jaja, šećer, prašak za pecivo i med pomešati i dobro zamesiti. Dodati brašno po potrebi tako da testo ne bude ni previše meko ni previše tvrdo. Kad se sve dobro sjedini podeliti na 4 dela i razviti kore. Peći na prevrnutom plehu dok ne porumeni i dobije lepu zlatnu boju.

 

Fil:

 

U pola litre mleka skuvati 2 pudinga od limuna ili vanile. Posebno umutiti 1 margarin. Kada se puding ohladi sjediniti ga sa margarinom. Dodati u to 2-3 vanilina šećera. Sve dobro umutiti.

 

Filovati korice jednu po jednu, odozgo ostaviti malo fila da se premaže i posuti mlevene orahe ili možete staviti neko voće po izboru.

 

Potrebno je korice napraviti dan, dva ranije da bi imale vremena da odstoje i omekane da mogu lepo da se seku.

 

Uživajte u ovom fenomenalnom kolaču koji se topi u ustima.

 

Kolač žedna kaluđerica: Obožavaćete ovaj brzi čokoladni dezert (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...