Novogodišnji specijalitet

Svečana svinjska butkica

Upotpunite prazničnu trpezu ukusnom svinjskom butkicom
Recepti
05:04h
Svečana svinjska butkica
Foto: Shutterstock
  • 2 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • Jedna svinjska butkica
  • 2 glavice belog luka
  • 100 g mesnate slanine
  • Voda, ulje, so i biber po ukusu

PripremaButkicu oprati i dobro posoliti, pa je probušiti vrhom noža i u te rupice ugurati beli luk (jedan čen ili pola) i slaninu. Slaninu dodatno iseći na sitne kocke, a čenove belog luka prepoloviti. Meso staviti u veliku vatrostalnu posudu, u kojoj ima mesta i za saft. Dodati vode skoro da meso bude potpuno potopljeno i 2 dl ulja. Poklopiti i staviti na laganu vatru da se kuva.Kuvanje će trajati u zavisnosti od veličine (obično oko dva sata). Tokom pečenja potrebno je okretati meso. Kada voda ispari i meso potamni, jelo je gotovo. Ako je meso i dalje tvrdo, slobodno doliti još vode!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs