Probajte

Predlog za postan ručan: Punjene paprike sa zeljem i pšeničnim pahuljicama! (RECEPT)

Ukusno jelo koje ćete stalo spremati!

Recepti 24.08.2018. - 21:11h Autor: Bakina kuhinja
Posne punjene paprike, Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:


1 veza zelja, 2 kašike pšeničnih pahuljica, paprike, ulje, so, biber, začin, 1 šoljica pirinča, 1 veća šargarepa, 1 luk, 2 paradajza, 1 krompir

 

I posno i mrsno, za svačiji ukus: Najlepši recepti za jela sa paprikama!

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

 

Na ulju propržiti seckan luk i seckanu šargarepu, dodati na rezance isečeno zelje i opran pirinač, krompir isečen na kockice i 2 kašike pšeničnih pahuljica.

Dodati biber, začin i so i preliti vodom da ogrezne. Kuvati oko 15 minuta, dok pirinač ne omekša i voda ispari. Možete da dodate i malo mlevene paprike.

Paprike oprati i očistiti, raseći sa strane po dužini i puniti nadevom. Zatvoriti kolutovima paradajza.

Preliti malo uljem pa peći na 250 stepeni C oko 30 minuta. Pokrite folijom pa otkrite pred kraj da se paprike zapeku

 

Prijatno!

 

Izvor: Kod bake u gostima

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs