Ukus tradicije

Neprevaziđena kafanska pileća čorba: Ovo je originalan recept!

Posle ove više nećete spremati nijednu drugu

Recepti 24.08.2018. - 13:19h Autor: recepti.com
Foto: Profimedia

Sastojci: 4 pileća krilca, 1 mala glavica crnog luka, 2 šargarepe, malo korena celera, 1 koren peršuna, pola sveže crvene paprike, 1 kašika seckane mirođije, 1 kocka za kokosiju supu, malo mlevene crvene paprike, 1 žumance, 2 kašike mleka, po potrebi sitna tarhana, so, biber, seckani peršun, malo soka od limuna.

Ne propustite! Originalni recept za tarhanu: Čorba posle koje nećete voleti nijednu drugu!

Priprema: Sitno iseckati crni luk, staviti u šerpu i izdinstati na malo vode. Krilca preseći na pola i dodati u luk. Sve zajedno kratko prodinstati. Sipati još vode, staviti kocku za kokošiju supu pa redom dodati: šargarepu iseckanu na kolutiće, peršunov i celerov koren na sitne kockice.

 

Papriku isto iseckati na što sitnije kockice i na kraju dodati sitno iseckanu mirođiju. Poklopiti i kuvati dok meso i povrće ne omekša.

 

Dodati po potrebi sitnu tarhanu i kuvati još koji minut. Na malo ulja napraviti laganu zapršku od brašna i crvene mlevene paprike, dodati u čorbu i ostaviti malo da provri. NE PROPUSTITE - Kako se pravi zaprška: Mnoge domaćice ne znaju pravu caku!

 

Skloniti sa šporeta, ostaviti otklopljeno desetak minuta pa dodati umućeno žumance s mlekom i brzo promešati. Po potrebi i ukusu dodati so, biber i malo seckanog peršuna.

 

Izdvajamo za vas:

 

Kako se pravilno sterilišu staklene tegle i flaše: Da vam ne propadne cela zimnica!

 

I posno i mrsno, za svačiji ukus: Najlepši recepti za jela sa paprikama!


Teleća čorba po receptu starih kuvara: Čuveno kafansko jelo na kašiku!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...