Odličan doručak ili večera

Posne punjene lepinje s kupusom i krompirom: Hranljiv i ukusan obrok za desetku! (RECEPT)

Prže se u dubljem ulju

Recepti
09:38h Autor:
Posne punjene lepinje s kupusom i krompirom: Hranljiv i ukusan obrok za desetku! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: pola glavice kupusa, 1 krompir, malo kvasca, malo soli, 1 kašičica šećera, 200 ml mleka, 300 g brašna, ulje, biber po ukusu.

Priprema: Kupus i krompir izrendati, pa pržiti dok ne omekša. Posoliti i pobiberiti po ukusu.

U malo mleka rastopiti kvasac, dodati šećer i brašno, zatim i so i zamesiti mekše testo. Ostaviti da malo odstoji, pa podeliti u 4 loptice.

Svaku lopticu opet podeliti na pola, pa ih tanko razviti u krug. U jedan krug staviti kašiku mešavine kupusa i krompira, pokriti dtugim krugom i pritisnuti ivice da se zatvori.

Pržiti u dubljem ulju i vaditi na papirne ubruse. Prijatno!

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs