Spremite što pre

Piletina žilijen: Sočni komadi mesa i bogati sos - sve se topi u ustima! (RECEPT)

Fantastičan brzi ručak za svaku priliku

Recepti 14.08.2018. - 10:28h Autor: bonapeti.rs
Foto: Shutterstock

Sastojci: 2 odreska pilećeg filea, 200 g pečuraka, 100 g topljenog sira, 6 kiselih kratavaca, 50 g putera, 200 g kisele pavlake, 1 crvena paprika, po 1 kašičica biberakarija i soli, 3 kašike maslinovog ulja.

 

Priprema: Sve sastojke osim pečuraka sečete na "žilijen" (na trake ili rezance). U dubokom tiganju rastopite maslac i dinstajte pileći file začinjen solju i karijem. Nakon toga dodajte papriku, pečurke iseckane na tanke kriške i pržite tri minuta. U njih dodajte krastavce i pržite još minut.

 

U drugi tiganj stavite maslinovo ulje i dodajte topljeni sir i pavlaku, razredite sa malo tople vode, dodajte začine i mešajte pažljivo oko pet minuta.

 

Nakon toga dodajte smesu u duboki tiganj sa piletinom, i promešajte da se svi sastojci sjedine. Sipajte u staklenu činiju sa poklopcem i stavite u rernu na oko 15 minuta.

 

Servirajte toplo, posuto peršunom i uz čašu belog vina. Prijatno!

 

Brokoli sa sirom koji se sprema za 10 min: Obožavaćete ovaj obrok! (RECEPT)

 

Paprike punjene karfiolom: Ovaj obrok bez mesa prosto ćete obožavati! (RECEPT)

 

Puslice od pire krompira: Brzi, mekani zalogaji nezaboravnog ukusa! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs