Dopašće vam se

Grčke tikvice bez jaja: Lepše u životu niste jeli! (RECEPT)

Ovaj narod baš zna da uživa u posebnim ukusima

Recepti 08.08.2018. - 13:13h Autor: bonapeti.rs
Foto: Shutterstock

Sastojci: 3-4 tikvice, ulje za prženje, 2-3 kašike maslinovog ulja, 120 g belog brašna, 60 g kukuruznog brašna, led, voda.

 

Priprema: Tikvice iseći po dužini najtanje moguće - najbolje ljuštilicom za povrće. Staviti tikvice u šerpu, posuti malo maslinovog ulja, kukuruznog i belog brašna, zatvoriti šerpu i dobro protresti, da bi brašno moglo da se rasporedi ravnomerno.

 

Zagrejati ulje u tiganju. Svaku tikvicu potopiti na sekund u posudu sa vodom i ledom i stavljati u tiganj da se prže. Tikvice se prže sasvim kratko, jer su mnogo tanke. Gotove tikvice stavljati na ubrus da upije višak masnoće.

 

Kikiriki minjoni bez pečenja, spremni o čas posla: Uspevaju svima, a ovo je trik kako da izgledaju savršeno! (RECEPTI)

 

Namaz od avokada i pečene paprike: Čuva imunitet, skida kilograme! (RECEPT)

 

Proteini u hrani: Ovo su namirnice koje grade čelično zdravlje!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs