probajte

Posna pita gužvara sa kupusom i heljdinim korama: Hrskava i neodoljiva! (RECEPT)

Preukusna pita od zdravih heljdinih kora!

Recepti
Autor:
Posna pita gužvara sa kupusom i heljdinim korama:  Hrskava i neodoljiva! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

  • Kore od heljde
  • Manja glavica slatkog kupusa
  • 1 praziluk ili veća glavica crnog luka
  • 1 veća crvena paprika
  • ulje
  • so
  • biber

Uputstvo: Na ulju propržiti seckan praziluk i sitno seckanu papriku pa dodati izrendan kupus i dinstati oko 10 min.

Posoliti i pobiberiti. Možete po želji dodati malo mlevene paprike i beli luk.

Prvu koru raširiti na sto pouljiti je. Uzeti sledeću i zgužvati je kao harmoniku pa staviti preko i tako još dve jednu do druge. Između rasporediti prženi kupus, saviti ivice i uviti u rolat.

Ređati u podmazan pleh. Premazati uljem i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.

Ostaviti da se prohladi pa iseći i poslužiti!

Prijatno!

(Izvor: Kod bake u gostima)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs