Probajte

Sočni mafini sa šljivama: Testo mekano, a voće se topi u ustima! (RECEPT)

Najlpeši mafini sa sezonskim voćem!

Recepti
Autor:
Sočni mafini sa šljivama: Testo mekano, a voće se topi u ustima! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 1 šoljica griza
  • 2 šoljice brašna
  • 1 šoljica ulja
  • 100-150 g šećera
  • 1/2 praška za pecivo
  • mirisi: vanila, cimet, anis
  • 400 g šljiva

Priprema:

Jaja izmutiti sa šećerom dodati brašno i griz sa praškom za pecivo, ulje, i sve izmešati. U mafini kalupe na dno staviti po pola šljive ili celu ako su manje pa preko umućeno testo. Peći na 200 stepeni 30 minuta.

Kad se prohladi izvaditi iz kalupa posuti po želji cimetom, vanilin šečerom ili već po želji.

Jako su sočni i vema ukusni. Prijatno!

(Izvor: Kod bake u gostima)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs