Neverovatno ukusan i mek

Domaći hleb pečen u kesi: Brzo testo bez čekanja da naraste, ne treba ga premesivati! (RECEPT)

Jedan od najbržih

Recepti
Autor:
Domaći hleb pečen u kesi: Brzo testo bez čekanja da naraste, ne treba ga premesivati! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Sastojci: 500 brašna, 1 kesica suvog kvasca, 250 ml vode, 20 ml maslinovog ulja + malo za podmazivanje kese, kašičica šećera, kašika soli. Trebaće vam i jedna kesa za pečenje, koje možete da pronađete u svakoj većoj prodavnici.

Priprema: Prosejte brašno u posudu i pomešajte ga sa suvim kvascem i šećerom. Sipajte mlaku vodu i maslinovo ulje.

Zamesite glatko i elastično testo, pa postepeno u njega dodajte so. To radite da bi se kvasac bolje aktivirao - so usporava taj proces ako se odjednom stavi u brašno.

Oblikujte testo u loptu i oštrim nožem napravite romboidne proreze po površini.

Lepo namažite kesu za pečenje sa unutrašnje strane i stavite oblikovani hleb u sredinu. Lepo zategnite kesu u ivicama i prstima podignite/izvucite je odozgo da se oslobodi mesto da hleb može da raste.

Stavite u rernu i ostavite da odstoji 20-30 minuta, ne više. Kad prođe to vreme uključite rernu na 200 stepeni sa ventilatorom, kako je hleb unutra - postepeno pojačavanje temperature će samo od sebe završiti proces nadolaženja.

Pecite tako 40 minuta ili dok ne vidite da je hleb lepo porumeneo. Nakon što izvadite hleb iz rerne, odmah ga izvadite iz kese i stavite na rešetku da se ohladi, pre nego što ga isečete.

Uživajte!

Italijani znaju najbolje: Napravite crveni pesto sos - zdravi sastojci, brza priprema! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs