Probajte

Vegetarijanske lazanje: Savršen spoj ukusa! (RECEPT)

Pravi letnji lagani recept, uz obilje tikvica i plavog patlidžana.

Recepti
Autor:
Vegetarijanske lazanje: Savršen spoj ukusa! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 300 g lazanja
  • 600 g patlidžana
  • 300 g tikvica
  • 300 g Mutti pelata
  • 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 300 g mocarele
  • So po ukusu

Za bešamel sos:

  • 1,2-1,5 l mleka
  • 100 g pšeničnog brašna
  • 100 g maslaca
  • 50 g parmezana
  • So
  • Biber i muskatni oraščić po želji
foto: Profimedia

Priprema:

Patlidžane operite, narežite na uzdužne šnite srednje debljine, malo posolite i ostavite da odstoje oko 15 minuta. Zatim ih osušite na upijajućem papiru.

Tikvice takođe isecite na šnite. U tiganju na malo ekstra devičanskog maslinovog ulja propržite patlidžane i tikvice pa ih ohladite.

Za bešamel na maslacu kratko propržite brašno i postupno dolivajte mleko uz stalno mešanje. Malo posolite, pobiberite, dodajte narendanimuskatni oraščić pa kuvajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Na kraju dodajte parmezan.

Na dno vatrostalne posude stavite malo bešamela. Po bešamelu rasporedite deolazanja pa deo pripremljenih patlidžana i tikvica pa ih malo pospite začinima. Po njima rasporedite mocarelu narezanu na listiće, a zatim zalijte s malo bešamela.

Drugi sloj započnite lazanjama, po njima rasporedite patlidžane i tikvice pa pelat. Pospite začinima i stavite mocarelu, pa prelijte bešamelom.

Treći red započnite opet lazanjama, a zatim stavite na njih preostale patlidžane s tikvicama i narezanu mocarelu. Završite lazanjama i bešamelom. Pecite u rerni na 200°C oko 30 minuta.

Prijantno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs