Probajte

Penasta lenja pita: Starinski kolač na novi način! (RECEPT)

Najviše volimo starinske poslastice!

Recepti 17.07.2018. - 13:37h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 4 jaja,  100 g masti,  100 g margarina,  150 g prah šećera,  1 prašak za pecivo,  korica limuna,  2 vanilin šećera,  200 g brašna,  1 šoljica mleka, 600g narendanih jabuka,  šećer za jabuke po želji,  100 g mlevenih oraha, malo cimeta

 

Uputstvo: Umutiti mast i margarin sa prah šećerom (penasto), pa dodati jaja i njih zajedno umutiti, dodati brašno sa praškom za pecivo, mleko, orah i koricu limuna, pa sve lepo izjednačiti.

 

Svima omiljene ledene kocke: Kremasti kolač koji ćete praviti celog leta! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

Jabuke izrendati pa dodati šećer, ostaviti da malo odstoje, pa iscediti sok , dodati malo cimeta i vanilin šećer.

 

U podmazan pleh staviti i rasporediti pola testa, a preko njega staviti jabuke pa preko njih drugu  polovinu testa i lepo izravnati.

 

Oblande sa keksom: Brzinski kolač koji 100% uspeva svima! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

Peći na 190 stepeni 40 minuta. Posuti prah šećerom koji ste prethodni pomešali vanilin šećerom. Ostaviti da se ohladi i seći.

 

Prijatno!

 

(Izvor: Kod bake u gostima)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...