Recepti sa Stilom

Gibanica s kajmakom

Jelo kojem su uzivali i nasi pra-pra preci
Recepti 11.06.2013. - 10:55h
Gibanica s kajmakom, Foto: Shutterstock
  • 40 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 500g gotovih kora
  • 300g sira
  • 200g kajmaka
  • 4 jaja
  • soli po ukusu

U dubljoj činiji umutite čvrst sneg od belanaca, a zatim dodajte žumanca, usitnjeni sir, kajmak i so. Prvu koru premažite uljem, a na drugu stavljajte fil, uvijajte u rolat i tako dok ne utrošite sav materijal. U pleh podmazan uljem naređajte rolate i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peče oko pola sata.
Savet
Da bi gibanica više narasla i da bi se lakše sekla, u fil stavite malo kvasca.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...