Probajte

Punjena čamac pogača od mlevenog mesa: Prelepo izgleda, a ukus je savršen! (RECEPT)

Pogača koja osvaja na prvi zalogaj. Fantastičnog ukusa i dekorativnog izgleda, sa punjenjem od mlevenog mesa. Ovakvoj savršenoj kombinaciji mirisa i ukusa neće odoleti ni najveći gurmani.
 

Recepti 14.07.2018. - 17:02h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 20 g kvasca, malo šećera, malo soli, 200 ml jogurta,  50 ml ulja,  500-600 g brašna,  3 jaja,  250 g mlevenog mesa,  mala glavica crnog luka,  1 crvena paprika,  1 mali paradajz,  biber i so

 

Uputstvo: Zamesiti testo sa kvascem, malo vode, 2 jaja, jogurt, ulje, so i brašno. Umesiti glatko mekše testo i ostaviti da poraste.

Na ulju propržiti seckan luk, dodati seckanu papriku i mleveno meso i na kraju sečen paradajz na kocke.

foto: Bakina kuhinja

Prodinstati pa u njega dodati belance, so, biber, može i malo začina.

foto: Bakina kuhinja

Naraslo testo razviti u pravougaonik, staviti meso pa spojiti ivice, sa jedne i druge strane ostaviti sredinu tako da se vidi fil.

foto: Bakina kuhinja

Ređati u pleh i to u krug.

 

Ostaviti da pogača poraste, namazati žumancetom, posuti semenkama i krupnom solju, pa peći na 200 stepeni oko 35 - 40 minuta.

foto: Bakina kuhinja

Dekorativna je jako, a ukus savršenstvo!

 

Prijatno!

 

(Izvor: Kod bake u gostima)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...