Oduševiće vas

Nikad lakša priprema džema od kajsija: 3 jednostavna koraka do slasnog užitka! (RECEPT)

Ukusan džem od kajsija je kralj doručka, odličan dodatak letnjim poslasticama, a možete da ga poslužite i kao prilog mesu. Napravite slasan džem prateći ova tri jednostavna koraka

Recepti 09.07.2018. - 09:17h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Shutterstock

Sastojci:
1,5 kg svežih kajsija
1 kg šećera
200 ml soka od jabuke
1 veći limun
komadić maslaca

Priprema:

KORAK 1:
Operite kajsije i očistite ih od koštica. Isecite kajsije na komade, stavite ih u veliki lonac i dodajte sok od jabuke. Kuvajte dok smesa ne provri, smanjite temperaturu, pa prokuvajte još desetak minuta dok kajsije ne omekšaju.

 

KORAK 2:
Smesi dodajte šećer i sok od jednog limuna, pa promešajte i pustite da se krčka na umerenoj temperaturi još dvadesetak minuta.

KORAK 3:
Pomerite lonac s vatre i skinite eventualne nečistoće s vrha lonca. Vrućem džemu dodajte komadić maslaca, dobro promešajte celu smesu i pustite da se ohladi desetak minuta. Tako pripremljen džem sipajte u tople sterilizovane tegle, poklopite ih i čuvajte na tamnom i hladnom mestu.

SAVET:
Niste sigurni da je džem gotov? Drvenom varjačom prebacite malu količinu vrućeg džema na hladan tanjir (tanjir stavite u frižider da biste ga ohladili). Pričekajte minut. Ako tanjir možete da okrenete iznad svoje glave bez curenja, znači da je džem gotov. U suprotnom nastavite da kuvate voćnu smesu.

 

Brzi kolač sa kajsijama: Sočna i meka kao duša poslastica! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...