Jednostavno a ukusno

I leči i godi: Za liker od maline potrebna su samo 3 sastojka! (RECEPT)

Pripremite lako ovaj liker od malina! Recept broji svega 3 sastojka

Recepti 05.07.2018. - 22:36h Autor: Opanak.net
Foto: Shutterstock

Mnogobrojne su blagotvorne karakteristike maline. Svakako su najzdravije kada su tek ubrane, sveže, ali i kao sastojak napitaka ili jela izuzetno mogu biti lekovite.

 

Tradicionalanan su prirodni lek, ali i preventiva. Bogate su vitaminima C, B i A i vrlo korisne kod avitaminoze. Narodna medicina koristi ih za ublažavanje reumatskih bolova, kod problema sa jetrom, želucem i mokraćnim putevima. One regulišu nivo šećera u krvi i holesterola, podstiču metabolizam i rad creva. Takođe, smatra se da mogu pomoći u prevenciji tumora jer sadrže pogodne antioksidanse i enzime.

 

Pripremite lako ovaj liker od malina! Recept broji svega 3 sastojka

 

Odaberite sveže maline, zdrave i zrele u pravom trenutku. Proberite ih i eliminišite one oštećene ili nezrele.

 

Trešnjevača: Domaći liker od trešnje koji prave dame obožavaju! (RECEPT)

foto: Profimedia

Potrebno vam je:

 

- 1 i po kilogram malina
- 1 kilogram šećera
- litra rakije (domaće)

 

Priprema:

 

Operite maline pod mlazom hladne vode. Prebacite ih na kuhjisku krpu i upotrebite papirni ubrus kako bi ih nežno osušili. Odaberite teglu sa poklopcem, veličine prilagođene količini sastojaka. Ubacite maline sa šećerom i prelijte domaćom rakijom. Teglu dobro zatvorite i odložite na hladno, suvo mesto (možda je najbolje da bude u mraku) narednih 60 dana. Posudu protresite nekoliko puta dnevno.

 

Po završetku perioda "odmaranja" procedite mešavinu kroz sito sa finom mrežicom. Uz pomoć kašike dobro stisnite maline kako bi ostale u situ i oslobodila se svaka kap. Uz pomoć levka sipajte malinovac u boce i dobro ih zatvorite. Ostavite ih ponovo da odstoje 30 dana. Nakon tog vremena piće je spremno za posluženje.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...