Savršen ukus

Okupana pita s kiselom vodom: Neverovatno mekana i sočna! (RECEPT)

Uživajte u nikad sočnijem obroku

Recepti 25.06.2018. - 14:00h Autor: bonapeti.rs
Foto: Profimedia

Sastojci: 250 g kora za pitu, 200 g sira, 25 g putera, 80 ml ulja, 3 jaja, 150 ml kisele vode.

Priprema:  Pripremite veliku posudu sa hladnom vodom u kojoj ćete "okupati" kore za pitu. Tako će biti neverovatno sočna!

 

Umutite jaja sa uljem i u njih izmrvite sir. Namažite obilno dno i ivice odgovarajućeg pleha i stavite jednu suvu koru, a preko nje jednu okupanu. Kad potapate u vodu, moguće je da će se kora pokidati, nemojte da vas to brine, samo je pređajte preko suve kore.

 

Rasporedite sloj nadeva od sira i pokrijte novim slojem suve, a zatim okupane kore. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju treba da završite suvom korom.

 

Isecite pitu na komade i odozgo poređajte komadiće putera. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne pita dobije zlatnu boju i kada izvadite odmah prelijte gaziranom vodom i pokrijte krpom na 15 minuta.

 

Uživajte u sočnoj, ukusnoj i mekanoj piti!

 

Najbolji kulinarski trik: Ovako će vaše palačinke uvek biti meke i vazdušaste!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs