Obožavaćete ih

Hilandarske posne punjene paprike bez pečuraka: Recept koji ćete želeti da sačuvate!

Savršeno jelo koje se jede i hladno

Recepti
Autor:
Hilandarske posne punjene paprike bez pečuraka: Recept koji ćete želeti da sačuvate!
Foto: Shutterstock

Sastojci: 6 suvih crvenih paprika, 3 praziluka ili jedna srednja glavica luka, 100 g krupno mlevenih oraha, 1 šoljica pirinča, so, biber, mlevena paprika, mešavina suvog začina.

Priprema: Propržite kratko praziluk ili sitno seckani luk na malo ulja, a zatim dodajte mlevene orahe. Pržite sve zajedno još 2-3 minuta i zatim u to dodajte opran i očišćen pirinač. Sve zajedno pržite još 1 minut, pa u to dodajte začine po ukusu i krčkajte još 2 minuta na tihoj vatri.

Za to vreme ostavite paprike da odstoje u toploj vodi, da bi se lakše napunile. Vodite računa da, prilikom punjenja, paprike ne napunite do vrha kako vam fil ne bi iscurio. Poklopite krajem paprike sa peteljkom koji ste odsekli pre punjenja.

Napunjene paprike poređajte u šerpu, dolijte malo vode (po potrebi dolivajte još ako ispari) i krčkajte na tihoj vatri dok pirinač ne bude skuvan. Nakon toga, zapecite paprike u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.

Pred kraj pečenja polijte ih uljem koje ste prethodno propržili sa mlevenom paprikom. Ove paprike su podjednako ukusne i tople i hladne, pa ih možete jesti kako god da se vama više dopada.

Hilandarski kuvar: 3 glavna jela i 2 deserta na svetogorski način! (RECEPTI)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs