Probajte

Knedle sa kajsijama: Neverovatno sočne, pravićete ih stalno! (RECEPT)

Knedle obično pravimo sa šljivama, a danas vam donosimo kombinaciju sa kajsijama, koje knedlama daju finu sočnost i osvežavajući ukus

Recepti 19.06.2018. - 09:29h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 500 g krompira, 600 g kajsija,  200-300 g brašna,  1 jaje, prezle, 

vanilin šećer, ulje, šećer

 

Zaboravite na knedle sa šljivama: Hrskavo testo sa voćem koje se topi u ustima (FOTO)

foto: Bakina kuhinja

Uputstvo: Krompir očistiti, skuvati i napraviti pire, dodati soli, malo ulja i 1 jaje pa mikserom izmiksati. Zatim, dodati brašno, umesiti mekše testo .

 

Kajsijama izvaditi koščice i od testa vaditi komadiće i praviti knedle. Kuvati 7-8 minuta u ključaloj vodi dok knedle ne isplivaju i da budu mekane na dodir.

 

Prezle ispržiti na ulju, pa kuvane knedle uvaljati u prezle. Posuti vanilin šećerom i poslužiti.

 

Prijatno!

(Izvor: Kod bake u gostima)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs