Oduševiće vas

5 recepata za najlepše paste: Lagane, zasitne, idealne tokom leta! (FOTO)

Ukusi koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Recepti 13.06.2018. - 11:06h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Pasta je mnogima omiljeno jelo iz više razloga, a naročito sledeća tri - prave se brzo i lako, neverovatno su ukusne, a mogu da se kombinuju sa toliko namirnica da svako može sam da osmisli svoj omiljeni recept!

 

Budući da su nam već stigle tropske temperature, neophodni su nam laganiji obroci, a kako paste važe za baš takve, donosimo vam 5 najlepših recepata!

 

Bela pasta s sezonskim povrćem

 

Ovo je jedan od recepata koje obožavamo zbog toga što u nju može da ide bukvalno ono što imate u frižideru.

 

Primer sastojaka: pakovanje paste po izboru, 250 ml pavlake za kuvanje, 150 g mocarele, jedna tikvica, malo graška, šaka kukuruza šećerca, začini po želji, 100 g slanine ili suhomesnatog po izboru.

 

Priprema: Tikvice iseckajte na kockice i propržite na malo vode i ulja zajedno sa seckanom slaninom. Dodajte grašak i šećerac, pa dinstajte dok povrće ne omekša. Začinite po želji solju ili vegetom, dodajte i malo bibera, pa nalijte pavlaku za kuvanje. Dodajte kuvane i oceđene špagete, promešajte, pa dodajte izmrvljenu mocarelu. Još jednom promešajte da se mocarela svuda rasporedi i služite dok je još toplo.

 

OVDE preuzmite 5 recepata za brze i lake slane torte!

foto: Shutterstock

Pasta sa tunjevinom

 

Idealna i za dane posta, i za one koji izbegavaju tešku i kaloričnu hranu!

 

Sastojci: pakovanje testenine po želji, 1 tunjevina iz konzerve, čen belog luka, 1 ljuta papričica, 300 g čeri paradajza, malo maslinovog ulja, malo svežeg bosiljka, so i biber po ukusu.

 

Priprema: Dobro ocedite tunjevinu od ulja, zgnječite beli luk i presecite paradajz na polovine. U međuvremenu skuvajte testeninu i propržite beli luk, ljute papričice, paradajz i malo bosiljka. Kad je testenina skoro gotova, ocedite je i dodajte u tiganj zajedno s tunom. Dobro promešajte i poslužite sa svežim bosiljkom.

 

Kavaljas tortilje: Originalno pecivo sa Bliskog istoka koje ćete stalno praviti! (RECEPT)

foto: Profimedia

Pasta sa zeljem

 

Sastojci: 200 g testenine, 500 g zelja, glavica crnog luka, 3 kašike masti, kašika šećera, 150 ml supe od povrća, 1 dl kisele pavlake, malo ulja, so i biber po ukusu.

 

Priprema: Luk očistiti, iseći na listiće i pržiti na masti dok ne dobije zlatno žutu boju. Zatim posuti šećerom i pustiti da se karamelizuje. Dodati očišćeno zelje isečeno na rezanca, pa i njega malo popržiti, preliti supom, začiniti solju i biberom, poklopiti i kuvati 20 minuta.

 

Za to vreme u vreloj vodi kuvati testeninu oko 4-5 minuta, a zatim ih procediti, pomešati sa smesom od zelja, poklopiti i ostaviti da malo odstoji, da se začini sjedine, a testenina još malo nabubri. Uživajte u sjajnom ukusu!

 

Torta Egipćanka: Prepuna fila, mekanih kora, neodoljivog ukusa! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Pasta s piletinom i pečurkama

 

Sastojci: pakovanje testenine po izboru, 300 g pilećeg filea, 6 dl kisele pavlake, 300 g šampinjona, so, origano, malo parmezana, 100 g kačkavalja, 150 g feta-sira.

 

Priprema: Iseckajte piletinu na kockice, posolite i pospite origanom, pa je pržite dok ne porumeni, a onda dodajte šampinjone iseckane na listiće. Kada voda uvri, dodajte pavlaku. Testeninu skuvajte i procedite, sipajte u tanjire i prelijte sosom, pospite sa malo rendanog kačkavalja, kockicama feta-sira i na kraju obilno pospite rendanim parmezanom.

 

Od sirotinjskog ručka do vrhunskog specijaliteta: Od sada ćete krompir spremati samo ovako! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Nezaobilazne špagete bolonjeze

 

Sastojci: pakovanje špageta, 250 g mešanog mlevenog mesa, pola glavice luka, 300 ml soka od paradajza, origano, so, kašika brašna, malo vode, malo parmezana.

 

Priprema: Testeninu staviti da se kuva, a za to vreme ispržiti mleveno meso sa seckanim lukom na malo ulja. Kad je meso dobilo lepu boju, naliti sok od paradajza, posoliti, prokuvati kratko, pa dodati kašiku brašna, koju ste prethodno razmutili u malo vode (oko pola šoljice). Začinite origanom, po želji dodajte i malo bibera, a kad balončići krenu da izbijaju na površinu, sklonite sa vatre. Špagete prelijte sosom od paradajza i mlevenog mesa i pospite sa malo rendanog parmezana.

 

(Stil.kurir.rs)

foto: Profimedia

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...