Stari recept

Bosanska razljevuša od tikvica: Brzinsko jelo ukusnije od svake pite! (RECEPT)

Otopljeni kajmak odozgo učiniće da još više uživate u svakom zalogaju

Recepti 11.06.2018. - 13:41h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Sastojci: 2 jaja, 3 kašike brašna, 3 kašike kukuruznog brašna, kesica praška za pecivo, 500 ml kiselog mleka, 2 kašike ulja, 1 tikvica, malo soli, kajmak za premazivanje.

 

Priprema: Prvo operite, oljuštite i iseckajte tikvicu na kockice i ostavite sa strane da se ocedi višak vode.


Za to vreme, u činiji umutite jaja sa kiselim mlekom i 2 kašike ulja. Dodajte brašno i prašak za pecivo, dobro sjedinite tako da dobijete jednoličnu smesu, pa dodajte oceđene komadiće tikvice.

 

Testo sipajte u uljem podmazan i ugrejan pleh , pa pecite na 200 stepeni oko pola sata. Ako volite krckavije testo, pred sam kraj pečenja (oko 5-7 minuta) pojačajte rernu na 250 stepeni.

 

Čim izvadite, dok je još vrela, razljevušu premažite kajmakom. Uživajte!

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.