Jednostavno

Lisnati i meki: Domaći kroasani sa orasima! (RECEPT)

Jako se lepo listaju spolja malo hrskave unutra mekane i lisnate.

Recepti
Autor:
Lisnati i meki: Domaći kroasani sa orasima! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Kroasani punjeni nadevom od oraha. Divni, mekani mirisni iznutra, blago hrskavi i lisnati izvana savršen su dodatak šolji kafe ili čaja. Ovi kroasani se prave od sastojaka koje obično imate u kući i zbog toga je ovo jedan od onih recepata koji uvek dobro dođe. Uživajte u predivnom ukusu ovog domaćeg slatkog peciva.

Potrebno je:

- 400-500 gr brašna - 150 gr margarina - 1 kašika šećera - 1 kašika soli - 200 gr oraha mlevenih - 100 ml mleka - 200 ml jogurta - 100 gr šećera - 30 gr kvasca - 2 jaja+ 1 žumance

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Rastopiti kvasac u malo mlakog mleka dodati 2 jaja pa žicom dobro izmutiti dodati jogurt malo brašna soli, ostatak brašna i umesiti glatko srednje testo.

Nemojte da bude tvrdo.

Pokriti da odmori oko 30 min. Razviti u kiflu pa iseći na 6-7 loptica. Svaku lopticu razviti što tanje, veliku kao tanjir pa svaku namazati margarinom. Stavljati jednu preko druge, zadnju ne treba mazati.

Dobro pritisnuti prstima pa oklagijom razviti što tanji veliki krug iseći na četiri dela a svaku četvrtinu još na tri trougla da dobijete 24 trougla.

Orah samleti dodati malo šećera i 3-4 kašike toplog mleka. U svaki trougao staviti malu kašičicu oraha i uviti kroasan u kiflicu.

Stavljati u podmazan pleh pokriti da odmori 15 minuta pa namazati razmućenim žumancetom. Peći na 200 stepeni C 20 -25 min.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs