Oduševiće vas

Šantili krem za sve torte: Vazdušast i mek, više nikad nećete spremati nijedan drugi! (RECEPT)

Uklapa se u baš sve kombinacije ukusa

Recepti
Autor:
Šantili krem za sve torte: Vazdušast i mek, više nikad nećete spremati nijedan drugi! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci: 3 žumanca, 600 ml svežeg mleka, 60 g kukuruznog skroba, 130 g šećera, kesica vanilin šećera, 250 ml slatke pavlake.

Priprema: U posudu u kojoj ćete kuvati krem stavite žumanca i šećer, pa mutite dok se ne dobije homogena smesa. Dodajte hladno mleko, skrob i vanilu, mešajte dok se dobro ne rastvori u mleku i ne dobije glatka smesa.

Stavite posudu na tihu vatru i kuvajte dok se krem ne zgusne, uz neprestano mešanje. Uvijte posudu u providnu foliju i ostavite krem da se potpuno ohladi.

Umutite pavlaku mikserom, dok ne dobijete mekani krem, pa postepeno dodajte u skuvani krem uz neprestano mućenje mikserom.

Dobija se neverovato mekan i vazdušast krem za torte, nalik nečemu između čvrstog šlaga i mućenih belanaca, koji je toliko ukusan da ga mnogi stavljaju i u razne kolače, kao dodatak toploj čokoladi ili kafi, ali i jedu kao samostalan desert uz voće!

Uživajte!

Kako da patišpanj uvek dobro naraste: Caka koja ne može da omane!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs