Sjajan recept

Junetina u seoskom sosu: Ručak koji se ne zaboravlja! (RECEPT)

Savršena kombinacija ukusa

Recepti
16:36h Autor:
Junetina u seoskom sosu: Ručak koji se ne zaboravlja! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Ima li lepšeg odmora od kućice na selu, divnog pogleda na prirodu i uživanja u njoj? Ima samo ukoliko se svemu tome doda neka dobra klopa!

Probajte junetinu u seoskom sosu!

Sastojci: 400 g junećeg mesa s kostima, 2 glavice crnog luka, 2 šargarepe, 200 g mariniranih šampinjona, 3 kašike crvene mlevene paprike, 5 kašika brašna, 3 kašike mešavine začina, 2 kašike paradajz pirea, ulje, so, mleveni crni biber.

Priprema: U sud sa brašnom dodati 1,5 kašiku mešavine začina, crvenu mlevenu papriku, so i biber i dobro izmešati. Meso satarom iseći na parčiće, posoliti i pobiberiti sa obe strane. Naneti mešavinu začina, uvaljati u brašno sa začinima i pržiti na zagrejanom ulju.

Poređati meso u nauljen keramički sud, a u masnoći u kojoj smo pržili meso, pržiti sitno seckani luk. Kada omekša, dodamo kockice šargarepe i polovine šampinjona. Začiniti 1,5 kašikom brašna sa začinima i kašikom mešavine začina.

Paradajz pire razmutiti u malo vode, pa dodati u sud. Sipati 150 ml vode i sadržaj presuti u keramički sud. Sipati još 150 ml vode i peći 90 minuta na 200 stepeni.

Poslužiti uz bareni pirinač i dobro crno vino. Prijatno!

Hladne čokoladne griz kocke: Kremasto zadovoljstvo! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs