Probajte

Najsočnija baklava sa jagodama: Ovoliko ukusnu još niste probali! (RECEPT)

Baklava je savršen desert za ljubitelje slatkih i hrskavih zalogaja.

Recepti 12.05.2018. - 11:59h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Umesto one klasične sa orasima, sve je više kombinacija sa voćem. Ovaj put probajte fenomenalnu baklavu sa jagodama. Voćne baklave su idealne za nadolazeće tople dane, neverovatno su osvežavajuće, a priprema je veoma jednostavna tako da ćete za kratko vreme dobiti divnu poslasticu.

 

Domaće ili uvezene jagode: Evo kako da znate šta kupujete!

foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 

 

  • 1/2 kg tankih kora
  • 200 g mlevenih oraha
  • 100 g suvog grožđa
  • 300 g jagoda
  • 1 limun
  • 1 vanilin šećer
  • 600 g šećera
  • ulje
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

 

Tepsiju namazati uljem, pa prvu koru staviti na dno, staviti drugu pa je namazati uljem i tako oko 1/3 kora zatim staviti pola mlevenih oraha i suvog grožđa.

 

Preko njih naseći tanko jagode pa pokriti opet korama, zatim fil i jagode i pokriti korama i svaku namazati uljem.

 

Sprečavaju holesterol, dijabetes, giht za 12 dana: Evo kako da koristite šumske jagode! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

Kad se sve utroši iseći nožem na kocke pa peći na 200 stepeni C oko 20-30 minuta da lepo porumeni.

 

Skuvati sirup od šećera i 300 mililitara vode dodati vanilin šećer i kriške limuna.

 

Pečenu baklavu preliti mlakim sirupom ostaviti da se ohladi i da

upije.

 

Pogledajte i video: 

Izvor: Kod bake u gostima

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...