Isprobajte, ako već niste

Zdrava i ukusna musaka od tikvica: Brzinsko jelo bez mesa! (RECEPT)

Zdravo, brzo i nimalo komplikovano - u ovom jelu ćete uživati bilo da ste ga tek spremili, ili da ga jedete hladnog

Recepti 09.05.2018. - 11:16h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

3 tikvice srednje veličine

5 jaja

200-300 g feta sira (po ukusu)

1 kisela pavlaka (180 r)

čaša od jogurta (2 dl) ulja

čaša od jogurta griza

4 kašike belog brašna

prašak za pecivo

so po ukusu (oko 2 kašičice)

kačkavalj po želji

 

 

Priprema:

 

Izrendajte tikvice sa korom, dodajte griz, brašno i prašak za pecivo. Dobro izmešajte, napravite udubljenje u mešavini pa dodajte pavlaku, jaja i ulje. Sve dobro izmešajte, pa narendani feta sir dodajte smesi da se lepo sjedini.

Na kraju možete narendati i malo kačkavalja preko svega.

 

Preručite u uljem podmazan pleh i pecite oko pola sata u prethodno zagrejanoj rerni na 210 °C.

 

Celog života spremate povrće na pogrešan način: Kako da sačuvate što više zdravih materija! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs