Recepti sa Stilom

Pastrmka

Jos uvek je božićni post, evo jedanog lepog recepta
Recepti 12.12.2013. - 13:03h
Pastrmka, Foto: Shutterstock
  • 40 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 300g 4 pastrmke
  • 2 Kašike maslinovog ulja
  • 1 limun
  • 2dl neutralna pavlaka
  • 1 veza peršuna
  • 1 supena kašika brašna

Pastrmku očistiti, oprati i  iscediti. Komadi bi trebalo da teže po 300 gr a od većih komada napraviti filete. Usoliti ih, uvaljati u brašno i pržiti u tiganju na malo maslinovog ulja. Ribu okretati samo jednom kad porumeni. Na isprženu stranu prsnuti koju kap limuna. Tako ispržene složiti ih u vatrostalnu posudu.

 

U istom tiganju, u kojem su se pržile ribe, ubaciti 2 sitno iseckana čena belog luka i malo ga propržiti. Dodati pavlaku sa sitno iseckanim peršunom i sok od pola limuna. Ostaviti na vatri da se krčka nekoliko minuta, da se zgusne i preliti ribu dobijenim sosom.

 

Savet: Uz ovako pripremljene pastrmke obavezno poslužiti dalmatinski prilog (krompir-blitva), zelenu salatu i svakako belo vino!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...