Probajte

Najukusnija rebarca u izvedbi Gordona Ramzija: U marinadi je trik! (RECEPT)

Tajna mekih rebarca je stajanje u vodenoj marinadi preko noći, a "dry rub" od belog luka,crnog luka i dimljene paprike s malo šećera i soli presudan je za specifični ukus...

Recepti 07.05.2018. - 12:22h Autor: punkufer.hr
Foto: Shutterstock

Karakterističan slatkasto kiselkasti ukus rebarca duguju javorovom sirupu ili medu, kao i soku od jabuka. Ako volite pikantnu količinu čilija možete i udvostručiti.

 

Sastojci za svinjska rebarca:

 

Vodena marinada:

 

  • 18 g soli
  • 2 litre vode
  • 1 zvezdasti anis
  • 2 lovorova lista
  • 1 štapić cimeta
  • 200 ml belog vinskog sirćeta

Marinada:

 

  • 200 ml alkoholnog sirćeta
  • 200 ml soka od jabuka
  • 150 g šećera
  • 1/2 kašičice čilija
  • 5 g senfa
  • 5 g neutralnog meda ili javorovog sirupa
  • 200 g sosa od paradajza ili kečapa

 

Suva marinada:

 

  • 5 g dimljene paprike
  • 2 g soli
  • 4 g šećera
  • 3 g kumina
  • 2 g češnjaka u prahu
  • 4 g luka u prahu
  • 2 svinjska rebra u komadu

 

Priprema:

 

1. Zakuvajte vodu za marinadu pa dodajte bilje, začine i so pa ostavite da se ohladi i uronite rebarca. Ostavite 12 sati u frižideru.

 

2. U tiganji zagrejte sirće, sok jabuke, čili, šećer, senf, med i kečap pa promešajte da se sastojci povežu.

 

3. Izvadite meso iz vodene marinade i osušite ga kuhinjskim papirom.
Pomiješajte suve začine i utrljajte ih u meso.

 

4. Mešajte dok ne izgubite grudvice. Pecite rebra na roštilju premazujući sosom oko 20 minuta.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...