Uživanje u svakom zalogaju

Sočni kolač sa pomorandžama: Ukus neodoljiv, tražiće se parče više! (RECEPT)

Probajte ovaj odličan recept za lagan i osvežavajuć dezert od pomorandže

Recepti 03.05.2018. - 19:20h Autor: Lepa&Srećna
Foto: Shutterstock

Sastojci:

180 g maslaca

100 g šećera

150 g brašna

1/2 kesice praška za pecivo

200 g mlevenih oraha

2 rendane smrznute sitnije pomorandže

6 belanaca

 

Prvi sloj:

6 žumanaca

200 g prah-šećera

 

Drugi sloj:

150 g mlevenog keksa

7 kašika soka od pomorandže

100 g prah-šećera

150 g maslaca

50 g bele čokolade

mleveni orasi (za posipanje)

 

Priprema:

Umutite maslac sa šećerom, dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo, mlevene orahe i rendane smrznute pomorandže, piše Lepa & Srećna.

 

Odvojeno umutite belanca i dodajte u prethodno umućenu masu. Sve dobro izmešajte, sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh, pa pecite na 180 stepeni. U međuvremenu umutite žumanca sa prah-šećerom. Pečenu koru premažite umućenim žumancima, pa vratite u rernu i osušite premazani sloj na 150 stepeni. Za drugi sloj pomešajte keks sa sokom od pomorandže da dobijete ujednačenu masu. Ako je potrebno, dodajte još soka. Umutite maslac sa prah-šećerom, pa dodajte natopljeni keks i istopljenu belu čokoladu. Ovim filom premažite ohlađenu koru preko sloja od žumanaca i odozgo pospite mlevenim orasima.

 

Čizkejk gotov za bukvalno 20 minuta: Neodoljiv spoj čokolade i pomorandže! (RECEPT, VIDEO)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs