Probajte

Pohovani pileći štapići: Mešavina začina i ukus kome niko neće odoleti! (RECEPT)

Pohovani hrskavi štapići od pilećeg mesa sa nekoliko začina i kikirikijem daju ovoj piletini savršen ukus. Probajte obavezno!

Recepti
Autor:
Pohovani pileći štapići: Mešavina  začina i ukus kome niko neće odoleti! (RECEPT)
Bakina kuhinja, Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

  • 500-600 gr pilećeg belog mesa
  • 1 kašika začina
  • malo belog bibera
  • 3-4 čena belog luka (izdrobljenog)
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • malo karija
  • 1 kašika brašna
  • 2 kašike prezli
  • 1 kašičice senfa
  • 2 jaja
  • malo sode bikarbone
  • 100 g krupno mlevenog kikirikija
  • 100 ml jogurta ili mleka

Uputstvo:

Meso iseći na štapiće. U činiju razbiti jaja pa ih izlupati žicom i dodati sve nabrojane sastojeke i izjednačiti da se dobije žitka masa.

U to ubaciti pileće štapiće i ostaviti par minuta da upiju mirise.

Tepsiju dobro podmazati uljem i staviti u rernu da se ulje dobro ugreje pa poređati meso i peći na 220 stepeni C oko 15- 20 minuta da lepo porumeni.

Fantastnog ukusa, a mi vam preporučijemo da uz ovu piletinu poslužite i tartar sos.

Izvor: Kod bake u gostima

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs