Vredi se potruditi

Bakine pufnice sa sirom, bez kvasca: Kiflice od domaćeg lisnatog testa koje ćete obožavati! (RECEPT)

Recept za ove kiflice pufnice malo je drugačiji od onoga na šta ste navikli, ali je jako dobar i sigurno će vam se svideti, jer su od domaćeg lisnatog testa. Okupljeni oko stola neće kriti oduševljenje ako stavite pred njih tanjir pun ovih prelepih lisnatih kiflica sa sirom

Recepti
13:44h Autor:
Bakine pufnice sa sirom, bez kvasca: Kiflice od domaćeg lisnatog testa koje ćete obožavati! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

350 g brašna

200 g margarina

1 kašičica sirćeta

malo soli

200 ml vode

Za fil:

200 g sira

1 žumance

Da li ste probali gibančice: Najukusnije testo koje ćete od sada uvek praviti! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

U sud staviti brašno, vodu, sirće i so i zamesiti testo. Obraditi dobro rukom da bude glatko, razviti u obliku pravougaonika, pa u sredinu staviti margarin.

Preklopiti testo sa jedne i druge strane i malo oklagijom pritiskati. Razviti opet u pravougaonik, saviti kao knjigu, staviti u kesu, pa u frižider na 15-20 minuta.

Izvaditi iz kese, ponovo razviti i ponovo saviti i tako 4-5 puta ostaviti da testo "odmara", pa ga na kraju razviti što tanje. Seći trougliće, puniti sirom u koje ste dodali 1 žumance. Uvijati kiflice. Staviti u pleh koji ste obložili pek papirom.

Rernu uključiti na 220 stepeni, staviti tepsiju i uključiti ventilator desetak minuta. Zatim smanjiti na 200 stepeni C, isključiti ventilator i peći ukupno 30 minuta, da lepo porumene i da budu lagane.

Gledajte kako rastu i uživajte u svojih ruku delu. Sjajne su!

(Kod bake u gostima)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs