Probajte

Krompir iz rerne na potpuno drugačiji način: Jelo fantastičnog ukusa! (RECEPT)

Ako ne znate šta pripremiti za ručak ili večeru, svakako probajte zapečeni krompir u pavlaci sa suvom slaninicom. Ovo može biti odličan prilog, ali i samostalno jelo uz koje je dovoljna tek sezonska salata

Recepti 17.04.2018. - 17:19h Autor: Bakina kuhinja
Bakina kuhinja, Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

 

  • 600 g krompira
  • 200 g pavlake kisele
  • 2 jaja
  • suvi začin
  • so.
  • biber
  • ulje
  • 200 g suve slanine

 

Uputstvo: Krompir očistiti i iseći na tanje krugove , u činiju razbiti i umutiti jaja, dodati pavlaku, suvi začin, biber i sve dobro izmešati.

 

Đuveč podmazati uljem pa staviti krompir, ostaviti malo za odozgo , rasporediti krompir pa dodati ostatak pavlake.

 

Slaninu rasporediti preko krompira i peći na 200 stepeni da porumeni oko 40 minuta. Ja sam dodala malo i dimljene kobasice.

 

Fantastičnog je ukusa.

 

Prijatno!

Izvor: Kod bake u gostima

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...