Zahtevan recept, ali se isplati

Domaći ratluk: Pravi izazov za iskusne domaćice! (RECEPT)

Idealan dodatak uz kafu, ali i savršena poslastica i za one koji poste, domaći ratluk postaće nezamenjiv slatkiš u vašem domu i kao lepo posluženje za goste, ali i za vas!

Recepti 11.04.2018. - 09:29h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 

 

500 gr šećera, 150 ml vode, 1/2 limuna, 100 gr oraha seckanih, 150 gr gustina, 150 gr šećera u prahu

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

 

U širu i deblju šerpu sipati šećer i dodati vodu pa staviti na šporet da se ušpinuje gušće nego za slatko.

 

Razmutiti gustin sa malo hladne vode, pa kad se šećer ušpinuje dodati gustin i mešati da nema grudvica. Kuvati uz mešanje oko 40 min.

 

Masa mora da bude jako gusta da se odvaja od dna. Razliti u emajliran pleh koji namažete sa malo ulja i ostaviti da se dobro ohladi. Seći po želji i uvaljati u prah šećer.

 

Prijatno!

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...
*/ ?>