Ukusna i lagana

Voćna torta: Kremasti desert sa slatkom pavlakom i keksom! (RECEPT)

Divna kombinacija ukusa koju svi vole

Recepti 08.04.2018. - 16:54h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

 

400-500 gr keksa, 2 pudinga od slatke pavlake, 200 gr šećera, 100 gr margarina, 300 gr voća, 100 gr čokolade, 1/2 l mleka, 200 gr šlag kreme, 200 gr kisele pavlake, 300 ml mleka

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

 

Puding skuvati u mleku, dodati šećer po želji. U vruć puding umutiti narezane kocke margarina i izjednačiti. Krem šlag umutiti po uputstvu, pa dodati pavlaku i izjednačiti.

 

Podeliti smesu na dva dela. U jednu polovinu dodati rastopljenu čokoladu. U šerpicu staviti 2 kašike šećera istopiti dodati 300 ml mleka i napraviti karamel mleko.

foto: Bakina kuhinja

Keks umočiti u karamel mleko i ređati u poslužavnik. Preko njega staviti svetli krem od druge polovine smese , zatim voće pa opet puding, zatim keks pa tamni krem od polovine smese, zatim keks pa ponovo tamni deo pa keks i šlag odozgo..

 

Ukrasiti po želji. Ostaviti u frižider bar 1 dan da upije i stegne se.

 

Prijatno!

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...