Brzi i ukusni

Uskršnje perece: Obradujte voljene ovim jednostavnim doručkom! (RECEPT)

Odlična ideja da iskoristite ofarbana jaja

Recepti 07.04.2018. - 14:27h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Bliži se Uskrs i našu trpezu treba što lepše ukrasiti. Evo jednog predloga kako to na najlakši način možete učiniti sa već ofarbanim jajima.

 

Sastojci:

 

300 gr brašna, malo kvasca ili praška za pecivo, malo mleka ili kisele vode, so, 1 jaje, 1 belance, malo šećera, 1 kašika ulja

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

 

Zamesiti testo i ostaviti da odmori 15 minuta. Izdvojiti nekoliko loptica pa svaku lopticu razviti u tanak valjak i oblikovati perece po izboru.

 

Pustiti da odmore malo pa ih makazicama malo poseći (uštinuti).

foto: Bakina kuhinja

Premazati uljem i belancetom. Peći na 220 stepeni C 15 minuta.

 

U svaki otvor staviti po jedno farbano jaje.

 

Uživajte!

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...