Brzi i ukusni

Uskršnje perece: Obradujte voljene ovim jednostavnim doručkom! (RECEPT)

Odlična ideja da iskoristite ofarbana jaja

Recepti
Autor:
Uskršnje perece: Obradujte voljene ovim jednostavnim doručkom! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Bliži se Uskrs i našu trpezu treba što lepše ukrasiti. Evo jednog predloga kako to na najlakši način možete učiniti sa već ofarbanim jajima.

Sastojci:

300 gr brašna, malo kvasca ili praška za pecivo, malo mleka ili kisele vode, so, 1 jaje, 1 belance, malo šećera, 1 kašika ulja

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Zamesiti testo i ostaviti da odmori 15 minuta. Izdvojiti nekoliko loptica pa svaku lopticu razviti u tanak valjak i oblikovati perece po izboru.

Pustiti da odmore malo pa ih makazicama malo poseći (uštinuti).

foto: Bakina kuhinja

Premazati uljem i belancetom. Peći na 220 stepeni C 15 minuta.

U svaki otvor staviti po jedno farbano jaje.

Uživajte!

Izvor: Kod bake u gostima

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs