Recepti sa Stilom

Griz pita

Ova pita se topi u ustima
Recepti 06.12.2013. - 14:43h
Griz pita, Foto: Shutterstock
  • 35 minuta
  • Jednostavno
  • Za 6 osoba

Sastojci

  • 180g pšeničnog griza
  • 750ml vode
  • 370g šećera
  • 125g putera
  • 180g mlevenog badema
  • 100ml slatke pavlake
  • 50g čokolade
  • sok od jednog limuna

U mleko sipajte šećer, i vanilin šećer, pa ga stavite da provri, tada ukuvajte griz sa 250 gr griz brašna. Kada se griz prohladi, dodajte mu rendanu koru jednog limuna, 3 žumanca, sve dobro promešajte, pa dodajte sneg od belanaca i suvo grožđe koje je prethodno odstojalo u vodi.

 

Uzimajte po tri kore, gornju premažite uljem i presavijte jednu njenu četvrtinu dužinom, ka sredini. Na tu četvrtinu nanesite jedan debeo sloj nadeva, pa pitu urolajte, i rolnu stavite u podmazan pleh. Učinite isto i sa preostalim korama i nadevom. Pecite pitu u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni, dok ne porumeni. Izvadite je iz rerne i vruću pospite šećerom u prahu. Secite je tek kad se ohladi.

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...