probajte

Posni uvrnuti uštipci: Najukusniji topli zalogaji sa džemom ili šećerom! (RECEPT)

Uvrnuti posni uštipci su odlični za posluženje, ali i onda kada nam se jede nešto toplo i ukusno. Ovo je recept za brzinski doručak ili desert. Služite ih po želji, uz džem ili ih samo pospite šećerom u prahu...

Recepti 22.03.2018. - 19:11h Autor: Bakina kuhinja
Bakina kuhinja, Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:  300g brašna, malo kvasca,  malo mlake vode,  kockica šećera, malo soli,  ulje

 

Uputstvo: Potopiti kvasac u mlakoj vodi dodati kockicu šećera da se otopi pa to sipati u brašno, dodati 1 kašiku ulja i malo soli pa umesiti malo mekše testo i ostaviti da naraste.

 

Mekani uštipci punjeni kačkavaljem i šunkom: Nema većeg uživanja! (VIDEO)

foto: Bakina kuhinja

 

Naraslo testo razviti na radnu površinu debljine 1/2 cm seći na kraće trakice. Sastavljati trakice i uvijati, a krajeve pritisnuti da se zalepe.

 

Ostaviti uštipke da malo porastu pa ih pržiti u dubokom ulju. Vaditi na papirnatu salvetu da upiju višak masnoće. Mogu se po želji posuti prah šećerom zamirisanom vanilom.

 

Uživajte!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...