probajte

Čokoladna maskarpone torta: Najkremastiji slatkiš ikada! (RECEPT)

Jedna od onih torti koje ćete praviti za svaku lepu priliku!

Recepti
Autor:
Čokoladna maskarpone torta: Najkremastiji slatkiš ikada! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Sastojci za koru: 6 belanaca, 50g šećera, 100 mlevenih oraha, 2 kašike brašna

Sastojci za krem: 6 žumanaca, 700ml svežeg mleka, 70g brašna, 10 kašika šećera, kesica vanilin šećera, 200g čokolade za kuvanje. 250g maskarpone sira, 200ml pavlake za kuvanje

Uputstvo: Za kore umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa ih pažljivo sjedniti sa brašnom i mlevenim orasima. Smesu sipati u pleh prečnika oko 22 cm, prekrivenu papirom istih razmera.

Ispeći ukupno 3 kore u zagrejanoj rerni na 160 stepena, svaku po oko 20-30 minuta. Kore ohladiti i odlepiti papir. Za krem umutiti jaja u penast krem i dodati brašno i vanilu. Početi sa dodavanjem zavrelog svežeg mleka, uz neprestano mešanje. Nakon toga krem prebaciti u šerpu u kojoj se kuvalo mleko i vratiti je na ringlu. Mešati energično, dok se krem ne zgusne. Nalomiti čokoladu, sipati je u vruć krem, i nakon 40-50 sekundi početi sa mešanjem, dok se krem ne homogenizuje. Ostaviti krem da se ohladi i umutiti maskarpone. Dodati mu pavlaku i ponovo dobro umutiti. Uz neprekidno mućenje dodati po malo od krema u maskarpone. U odgovarajućoj posudi za serviranje, kore slepiti uz pomoć krema i odozgo namazati obilno kremom.

Staviti tortu u frižider da prenoći!

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs