Preukusna

Kremasta torta u 4 boje: Kombinacija dve čokolade i keksa koja se ne peče! (RECEPT)

Sjajna kombinacija ukusa, torta kojoj niko ne može da odoli

Recepti 12.03.2018. - 11:19h Autor: minimagazin.info / Mamina jela
Foto: Shutterstock

Za ovu fenomenalnu tortu nije vam potrebna rerna – ona se ne peče, a ono što oduševljava je njena kremasta tekstura i ukus. Prijatno!

 

Sastojci:

 

Osnovna smesa: 240 ml vode, 100 grama šećera, jedan vanilin šećer, 400 grama mleka u prahu, 250 grama putera sobne temperature

 

Prvi sloj – podloga: 100 grama mlevenog keksa, 100 grama mlevenih oraha, 6 kašika mleka

 

Drugi sloj: 100 grama čokolade za kuvanje

 

Treći sloj: 100 grama bele čokolade

 

Četvrti sloj: 200 ml slatke pavlake ili jedan šlag.

 

Priprema:

 

1. Prokuvati vodu, šećer i vanilin šećer. Skloniti sa vatre i postepeno dodavati mleko u prahu stalno muteći mikserom. Zatim dodati i maslac, sve izmiksati da se dobije ujednačen i glatak krem.

 

2. Od ove smese odvojiti 200 grama i dodati keks, orahe i mleko. Izmešati i rasporediti u kalup prečnika 20 cm. Ostaviti u zamrzivač nekoliko minuta dok se ne pripremite drugi sloj.

 

3. Čokoladu za kuvanje istopiti pa sjediniti sa polovinom preostale osnovne smese. Mešati da se dobije krem i preliti preko sloja od keksa. Vratiti u zamrzivač desetak minuta.

 

4. Belu čokoladu istopiti pa sjediniti sa preostalom smesom od mleka u prahu. Rasporediti preko tamnog dela.

 

5. Tortu držati u frižideru nekoliko sati, može i preko noći. Skloniti obruč i staviti šlag ili umućenu slatku pavlaku i ukrasiti po želji.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...