Oduševićete se ukusom

Brzi mafin-kroasani, lisnati i hrskavi: Zasladite dušu! (RECEPT)

Neobičan, ali vrlo ukusa način pripreme slatkog testa

Recepti 09.03.2018. - 15:39h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 300-350 g brašna, 20 g kvasca, 200 ml mleka, 2 jaja, 50 g margarina, malo ulja, 1 kašičica šećera, malo soli, limunova korica, 50 gsuvog grožđa,
malo džema od kajsija ili krem za punjenje.

 

Priprema: Rastopiti kvasac u malo mleka, dodati šećer, malo ulja, ostatak mleka, brašno, malo soli i suvo grožđe i zamesiti mekše testo. Ostaviti da malo naraste, pa izdvojti manje loptice, koje treba razviti što tanje, praktično da budu providne, pa ih premazati margarinom i uviti u rolnice.


Oštrim nožem rolnicu raseći po dužini, pa svaku polovinu uviti u krug i stavljati u kalupe za mafine. Odozgo malo premazati žumancetom.


Ostaviti da opet malo porastu, pa peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Pomoću šprica puniti kroasane filom po želji - kremom, džemom... Na kraju posuti prah šećerom.

 

Po ovom receptu, možete da pravite i slane mafin-kroasane, sa filom po želji, samo u tom slučaju iz testa izbacite suvo grožđe.

 

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs