Oduševiće vas

Zdravi burgeri bez mesa: Toliko ukusni da im niko neće odoleti! (RECEPT)

Prženi ili pečeni - bez obzira na to kako su pripremljeni, burgeri su mnogim omiljeni obrok. Isprobajte ovaj recept za burgere od leblebija i kvinoje

Recepti
Autor:
Zdravi burgeri bez mesa: Toliko ukusni da im niko neće odoleti! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Za 8 burgera potrebno je: 1 ½ šolja kuvanih leblebija, dobro oceđenih ½ šolje kuvane kvinoje (razmera vode i kvinoje 1:2) 1 šolja malo obarenog karfiola 2 kašike sveže mirođije, sitno iseckane 2 kapike suve mirođije 1 kašičica miso paste ½ kašičice soli sveže mleveni biber maslinovo ulje, za pečenje

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 °C. Pleh obložite papirom za pečenje. U multipraktiku izmiksajte sve sastojke tako da dobijete homogenu smesu.

Za oblikovanje burgera idealnog oblika i veličine koristite mericu od merne šolje. Premažite je uljem kako se smesa ne bi lepila, pa je napunite do pola. Okrenite je na tanjir, pa vlažnim rukama spljoštite smesu da dobijete pravilne burgere debljine oko 1 cm.

Svaki burger poprskajte s malo maslinovog ulja. Pecite 20-ak minuta na srednjoj rešetki, pa prebacite na dno rerne i pecite još 10 minuta, dok donja strana burgera ne potamni.

Ostavite da se malo ohlade, pa pažljivo okrenite svaki burger, tako da dobro pečena strana bude vidljiva. Budući da su nežnije teksture, pazite da se ne raspadnu kod premeštanja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs