Morate da probate

Šnicle u balkanskom sosu: Sočno meso za bogati vikend ručak! (RECEPT)

Ukusni svinjski odresci kremastom sosu od sira

Recepti
Autor:
Šnicle u balkanskom sosu: Sočno meso za bogati vikend ručak! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Sastojci: 4 svinjske šnicle, 4 liske sira, pola glavice crnog luka, pola kašike suvog začina, kašičica kečapa, 2 dl vode, malo ulja.

Priprema: Šnicle izlupati tučkom za meso i poređati u vatrostalnu posudu namazanu uljem. Preko svake staviti lisku sira.

U posudi izmešati iseckan luk, vegetu, kečap i vodu, pa dobro promešati. Preliti preko poređanih šnicli i peći oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Po potrebi dodajte još vode tokom pečenja, ukoliko ispari. Nakon pečenja malo protresite pleh, da se rastopljen sir i preliv lepo rasporede, pa vratite u rernu na još desetak minuta.

Poslužite uz pire krompir, testeninu ili grilovano povrće. Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs