Oduševiće vas

Puškinova torta: Voćni slatkiš nezaboravnog ukusa! (RECEPT)

Obradujte ukućane i goste veoma ukusnom tortom, koja je puna voća

Recepti
23:21h Autor:
Puškinova torta: Voćni slatkiš nezaboravnog ukusa! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Potrebno je: 125 g suvog grožđa, 3 dcl ruma, 250 g slatka od lubenice, trešanja i drugog voća, 8 jaja, 4 table želatina, 2 šolje mleka, 1 kutija piškota, 1 l slatke pavlake, 8 kašika šećera

Suvo grožđe treba da odstoji 3 sata potopljeno u rumu. Pre upotrebe dobro ga ocedite. Isitnite voće iz slatka i ostavite ga u cediljci da se ocedi.

Od soka iz slatka, ruma i mleka napravite smešu u kojoj ćete natapati piškote. Umutite 8 žumanaca sa 8 kašika šećera. Skuvajte sa šoljom mleka. Ohladite. Tome dodajte 1/2 l ulupane slatke pavlake, suvo grožđe i isitnjeno voće.

Izlomite na sitne komadiće želatin i skuvajte ga u malo vode. Dok je masa topla i retka, polako izmešajte sa prethodnom masom. Piškote lomite napola i umačite u prethodno sačinjenu smešu ruma, mleka i soka od slatka.

Šerpu od 3 litra namažite tankim slojem ulja. Zatim stavite trećinu mase, red piškota, red krema, red piškota i na kraju red krema. Ostavite jedan dan u frižideru.

Pre služenja izvrnite tortu na veliki okrugao tanjir i premažite s 1/2 l ulupane slatke pavlake.

Napomena: Umesto piškota možete pripremiti testo:

10 belanaca umutite sa 250 g seckanog badema, 10 kašika šećera i 6 kašika brašna. Tome dodajte 1 kesicu vanilin-šećera i koru od 1 limuna. Sve izmešajte i pecite na umerenoj toploti. Kada je testo pečeno, iseckajte na parčiće i u svemu postupajte kao sa piškotama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs