Sočni zalogaji

Vlažne čokoladne kocke: Slatke taman koliko treba, meke kao duša! (RECEPT)

Uživajte u prelivenom, malo drugačijem "sunđer" kolaču

Recepti
15:00h Autor:
Vlažne čokoladne kocke: Slatke taman koliko treba, meke kao duša! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Iskoristite obilje ukusnih pomorandži u prodavnicama i na pijacama. Ispecite ukusan čokoladni kolač preko kojeg se preliva vrući sirup od ovog citrusnog voća.

Sastojci za kolač: 4 jaja, 80 g smeđeg šećera, 3 kašike kakao praha, 2 kašike pirinčanog brašna, 100 g mlevenih oraha, 1 kašika rendane korice pomorandže, 120 g tamne čokolade, 50 g maslaca.

Za preliv: 1 pomorandža, 50 g šećera, 100 ml vode.

Priprema: Istopite maslac i čokoladu na pari. Žumanca umutite sa smeđim šećerom, pa smesi dodajte kakao prah, pirinčano brašno, mlevene orahe i koricu jedne pomorandže. Od belanaca umutite sneg.

U smesu sa jajima dodajte istopljenu čokoladu i maslac, a na kraju u sve nežno umešajte sneg. Smesu za kolač sipajte u kalup obložen masnim papirom i pecite na 180 stepeni oko pola sata.

Dok se kolač peče, pripremite sirup. Pomorandžu isecite na tanke kriške. U šerpu sipajte vodu i šećer i kuvajte sve dok se šećer na istopi. Tada dodajte pomorandže. Pustite da se kratko kuvaju u šećernom sirupu dok ne puste svoje sokove. Međutim pazite da se ne raspadnu.

Sirup prelijte preko toplog kolača i ukrasite kriškama pomorandže. Kolač možete da poslužite sa umučenom slatkom pavlakom ili prelivom od čokolade.

Brzi kolač od griza i čokolade: Ukusan slatkiš koji možete da pravite na više načina! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs